Πάτμος Τοπική Κουζίνα

Τοπικές συνταγές, φαγητά και γλυκά της Πάτμου

Για τις τοπικές συνταγές ρωτήστε στα εστιατόρια του νησιού για τις παραδοσιακές νοστιμίες της Πάτμου που συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους, ώστε να τις δοκιμάσετε όλες. Προσωπικά στην Πάτμο μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις το τοπικό κατσικάκι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους.

Τοπικές συνταγές, φαγητά και γλυκά της Πάτμου

Φυσικά και τα φρέσκα ψάρια παρόλο που δεν έχω πέσει πάνω σε κάποια ιδιαίτερη συνταγή. Άλλο ένα σπιτικό φαγητό που έχω απολαύσει στην Πάτμο είναι τα γεμιστά. Με κουκουνάρι και σταφίδες παρακαλώ (άβυσσος οι γευστικοί κάλυκες του ανθρώπου)!

Μια άλλη αλμυρή νοστιμιά της Πάτμου που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η Πατμιακή τυρόπιτα που θυμίζει τάρτα και φέρνει και σε μεγάλο κρητικό σκαλτσούνι, αλλά η γεύση της είναι μοναδική. Οπωσδήποτε δοκιμάστε Σχινόψωμο και Σχινοπίτες όπου τα πετύχετε.

Πάτμος τοπικά παραδοσιακά γλυκά

Αυτό που είναι πολύ ιδιαίτερο στην Πάτμο είναι τα 3 γλυκάκια της. Τα δύο ονομάζονται πουγγιά και είναι το ένα τηγανητό και το άλλο ψητό. Φύλλο γεμισμένο με ξηρούς καρπούς και με ζάχαρη άχνη από πάνω το ψητό, είναι εξαιρετικές νοστιμίες και το παραδοσιακό γλυκό στην Πάτμο για γάμους, βαπτίσεις και επετείους. Το τρίτο τοπικό γλυκάκι της Πάτμου είναι μια παραλλαγή του νησιώτικου αμυγδαλωτού με ανθόνερο. Η παραλλαγή είναι στο σχήμα που δεν είναι αχλαδόσχημο και στην γέμιση που δεν έχει μόνο αμύγδαλα. Πρέπει να τα δοκιμάσετε και τα 3 οπωσδήποτε.

Όσοι επαγγελματίες ανήκουν στην σχετική επαγγελματική κατηγορία και θέλουν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο email που θα βρουν στην ιστοσελίδα της επικοινωνίας.


ΠΑΤΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΓΛΥΚΑ - ΦΑΓΗΤΑ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ