Αγαθονήσι

Πάτμος κοντινά νησιά

Το Αγαθονήσι δεν τον λες και κοντινό νησί στην Πάτμο. Όμως το νησί έχει ισχυρούς δεσμούς και με την Πάτμο όπου ανήκε διοικητικά για αρκετά μεγάλη περίοδο, αλλά και με την Σάμο που είναι ο επόμενος σταθμός τους πλοίου της γραμμής. Πάνω από 2 ώρες χρειάζεσαι με το πλοίο της γραμμής, το διάσημο Κάλυμνος για να πας από την Πάτμο στο Αγαθονήσι με ενδιάμεσο σταθμό τους Αρκιούς.

Αγαθονήσι

Η παραλία στον οικισμό που είναι το λιμάνι στο Αγαθονήσι, το νερό είναι διάφανο

Το Αγαθονήσι είναι ένα πανέμορφο νησάκι, αρκετά μεγάλο σε μέγεθος ώστε η πλευρά που υπάρχουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να είναι ενοχλητικές για τον επισκέπτη να είναι αρκετά μακριά (στρατόπεδο, ιχθυοκαλλιέργιες, χωματερή κλπ).

Αγαθονήσι

Όλη η τουριστική ζωή στο Αγαθονήσι κινείται στους δρόμους που ενώνουν τον Άγιο Γεώργιο (λιμάνι), το μεγάλο Χωριό, το μικρό Χωριό και την παραλία Σπηλιά. Με μόνο αυτά (δεν χρειάζονται περισσότερα) μπορείς να περάσεις τις μέρες σου ήσυχα και ξεκούραστα. Τα περισσότερα μαγαζιά, ταβέρνες, καφέ κλπ βρίσκονται στο λιμάνι. Οι υπηρεσίες και τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται στο Μεγάλο χωριό.

Αγαθονήσι

Η παραλία Σπηλιά, νερα με απόλυτη διαφάνεια

Η πιο ωραία παραλία είναι αυτή της Σπηλιάς. Και η παραλία που βρίσκεται στο λιμάνι είναι εξαιρετική, τα νερά είναι απίστευτα καθαρά, αλλά μπορεί να θελήσετε ακόμη περισσότερη ηρεμία.

Περισσότερες φωτογραφίες από το Αγαθονήσι μπορείτε να δείτε στην photogallery: Αγαθονήσι Φωτογραφίες

Υ.Γ (Όλα μου έκαναν καλή εντύπωση στο Αγαθονήσι, κυρίως οι άνθρωποι. Δεν μπορώ όμως να μην πω αυτά που μου έκαναν κακή. Και αυτό το κάνω για κάθε τόπο που επισκέπτομαι ώστε να διορθωθούν τα άσχημα. Το κάνω από αγάπη. Αν διορθωθούν θα διαγράψω και αυτό το υστερόγραφο σε αυτή την μικρή μου αναφορά στο Αγαθονήσι. Δύο πράγματα μου έκαναν κακή εντύπωση. Το λιμανάκι στο Kαθολικό που πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι πιο καθαρό και γενικά πιο περιποιημένο και το website του Δήμου που δεν δουλεύει σωστά (καλοκαίρι 2017). Γιατί αδέρφια; ειδικά το site είναι πληρωμένο από όλους μας ( LEADER, ΑΝ.ΔΩ., ΣΟΥΠΑΜΟΥΠΕΣ). Όσο για την μια χάλια φωτογραφία με τις κηλίδες ως φόντο στο site, μόνο ένα έχω να πω αν τις θέλετε σας κάνω εγώ δώρο φωτογραφίες, δεν μπορώ να βλέπω αυτό το φωτογραφικό χάλι.)

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ - ΠΑΤΜΟΣ ΚΟΝΤΙΝΑ ΝΗΣΙΑ