6ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Πάτμος Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Στον υπαίθριο χώρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο για 6η χρονιά, από 1-10 Σεπτεμβρίου του 2006, διοργανώθηκε το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Έγινε φανέρο εκείνη την χρονιά ότι το Φεστιβάλ παρόλη την πεντάχρονη εμπειρία του, δεν είχε βρεί ακόμη τον σωστό βηματισμό. Για αυτό υπήρξαν και αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον προγραμματισμό του.

Θεωρώ επίσης ότι οι χαιρετισμοί των πολιτικών και η ψηφοθηρία τους με τον κλασικό ξύλινο λόγο τους μόνο κακό έκαναν σε ένα τέτοιου υψηλού επιπέδου θεσμό.

Τελικά το Φεστιβάλ ξεκίνησε υπέροχα με την Βυζαντινή χορωδία του κ. Χρόνη Αηδονίδη την 1 Σεπτεμβρίου και έκλεισε με την Πειραματική Χορωδία της Ρόδου στις 10 του μηνός. Θεωρώ άτυχη στιγμή για το Φεστιβάλ, με όλο το σεβασμό στον θεσμό αλλά και το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την συναυλία ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Πιστεύω ότι τον Πατριάρχη τον τιμούν πολύ περισσότερο τα επόμενα απολύτως επιτυχημένα χρόνια του φεστιβάλ, παρά τέτοια τέτοια αφιερώματα.

Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2006
Βυζαντινή χορωδία κ. Χρόνη Αηδονίδη.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2006
Βυζαντινοί Ύμνοι και Παραδοσιακά Θρησκευτικά τραγούδια με την Γλυκερία.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2006
ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Συναυλία αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Θέμα της συναυλίας είναι «ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ» με ποιήματα από την νεανική Ανθολογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που τον συγκίνησαν στα νεανικά του χρόνια και τα κατέγραψε σε ένα «τετράδιο ποιημάτων» (Παπαντωνίου, Παλαμά, Δροσίνη, Καβάφη κ.α.)

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2006
«AMADEUS, Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ». Συναυλία αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη γέννηση του WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-2006)
όπου δύο συγκροτήματα με μέλη μόνο γυναίκες η ορχήστρα γυναικών «FEMINARTE» και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» θα παρουσιάσουν οργανικά και θρησκευτικά έργα του Μότσαρτ.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2006
"ΥΜΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ" με την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ροδίων

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΜΟΥ