Ημερήσια Εκδρομή στα κοντινά νησιά στην Πάτμο

Πάτμος Δραστηριότητες - Πάτμος Τουριστικός Οδηγός

Μια ωραία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε στην Πάτμο είναι η ημερήσια θαλάσσια εκδρομή που διοργανώνουν πολλά καραβάκια για τα κοντινά νησιά της Πάτμου. Στα περισσότερα κοντινά νησιά μπορείτε να πάτε με κανονικά δρομολόγια της γραμμής. Στη Λέρο, στους Λειψούς και στους Αρκιούς. Όμως ανάμεσα σε αυτά τα μεγαλύτερα νησιά υπάρχουν και αρκετά μικρότερα, τα περισσότερα ακατοίκητα με παρθένα ομορφιά. Αυτή τη γωνιά του Αιγαίου μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η Πολυνησία των Δωδεκανήσων. Σε αυτά τα νησιά μπορείτε να πάτε μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή με τις οργανωμένες εκδρομές.

Ημερήσια Εκδρομή στα κοντινά νησιά στην Πάτμο

Μαράθι ή Μάραθος το λιμάνι του γραφικού νησιού

Η ημερήσια εκδρομή στα κοντινά νησιά της Πάτμου συνήθως περιλαμβάνει κάποια νησάκια από το βόρειο τμήμα των Λειψών, κάποια νησάκια από το σύμπλεγμα των Αρκιών. Ασπρονήσι, Τηγανάκια, Αρκιοί και Μαράθι είναι οι συνηθισμένοι προορισμοί. Τα λιμάνια στους Αρκιούς και το Μαράθι είναι κατοικημένα και υπάρχουν οργανωμένες υποδομές για τα σκάφη, παραλίες και εστιατόρια-καφέ για τους επισκέπτες.

Ημερήσια Εκδρομή στα κοντινά νησιά στην Πάτμο

Τροπικά νερά στην πολυνησία των Δωδεκανήσων

Η αναχώρηση γίνεται από το λιμάνι της Πάτμου την Σκάλα συνήθως στις 10 το πρωί και η εκδρομή διαρκεί μέχρι αργά το απόγευμα. Θαλασσινές σπηλιές, βραχώδεις σχηματισμοί, και απίστευτα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά περιλαμβάνονται στα αξιοθέατα της εκδρομής. Κατά την διάρκεια της σε διάφορες στάσεις οι συμμετέχοντες μπορούν να βουτήξουν από το σκάφος αν θέλουν να κολυμπήσουν, ενώ στους Αρκιούς και στο Μαράθι το σκάφος δένει στο μόλο και γίνεται αποβίβαση. Έχω πάει ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές σε πολλά ελληνικά νησιά, αυτή της Πάτμου είναι μια από τις καλύτερες.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ - ΠΑΤΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ