Πάτμος Πέτρα

(Ο Βράχος της Καλλικατσούς)

Πάτμος Αξιοθέατα - Ταξιδιωτικός οδηγός για την Πάτμο

Στην νοτιοανατολική πλευρά της Πάτμου βρίσκεται η περιοχή της Πέτρας. Ένα υπέροχο τοπίο ακριβώς απέναντι από τον οικισμό του Γροίκου. Η περιοχή πήρε το όνομα της από τον ηφαιστειακό βράχο που ονομάζεται Βράχος της Καλλικατσούς ή απλά Πέτρα. Στην περιοχή της Πέτρας υπάρχει μια πανέμορφη παραλία με βότσαλο, μια αλυκή-λιμνοθάλασσα, αλλά αυτό που δεσπόζει στην περιοχή είναι η ίδια η Πέτρα.

Πάτμος Πέτρα

Η ονομασία Καλικατσού οφείλεται στον θαλασσοκόρακα που φωλιάζει στον βράχο. Η Πέτρα έχει χρησιμοποιηθεί ως αρχαίο ιερό αλλά και ως ερημητήριο και αν την σκαρφαλώσετε θα δείτε πολλά ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην Πέτρα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν δείξει ότι  η τοποθεσία είχε κατοικηθεί τουλάχιστον από την ύστερη εποχή του Χαλκού.

Όλη η περιοχή της Πέτρας αξίζει την επίσκεψη σας γιατί είναι ένα υπέροχο τοπίο, αλλά και για την μοναδική της ιστορία. Η παράδοση αναφέρει ότι η Πέτρα είναι ένα νεαρό κορίτσι που η κατάρα της  μάνας της την μεταμόρφωσε σε αυτόν τον ξερόβραχο (αλλά δεν με συγκινεί ιδιαίτερα αυτή η ιστορία).  Επισκεφτείτε την Πέτρα, ή απλά κάντε το μπάνιο σας στην παραλία της  στο στενό δίαυλο που σχηματίζει η Πέτρα και το Τραγονήσι απέναντι.

Περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή της Πέτρας στην Πάτμο μπορείτε να δείτε στην photogallery. Πάτμος Πέτρα Φωτογραφίες.

ΠΑΤΜΟΣ ΠΕΤΡΑ