Κουκουμάβλα Πάτμος

Koukoumavla Art Gift Shop

Το Μαγαζάκι των Θαυμάτων

Δημοτική Αγορά Χώρα Πάτμος Τηλ. 22470 31724

Η Κουκουμάβλα είναι πραγματικά το μαγαζάκι των θαυμάτων. Στην Χώρα της Πάτμου στο κτίριο της δημοτικής αγοράς, ένα υπέροχο μαγαζάκι με χειροποίητα αντικείμενα τέχνης και μικροαντικείμενα χαράς ιδανικά για δώρα. Κοσμήματα, ζωγραφιστά μπλουζάκια, τσάντες, ποδιές και πολλά άλλα φτιαγμένα με μοναδική ευαισθησία και μεγάλη τέχνη από την Δέσποινα Μελιανού.

Κουκουμάβλα Πάτμος

Δημοτική Αγορά Χώρα Πάτμος Τηλ. 22470 31724

Στην Κουκουμάβλα που στο ιδίωμα της Πάτμου σημαίνει Κουκουβάγια θα βρείτε και επιλεγμένα βιβλία. Αν βρεθείτε στην Πάτμο θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στην τόσο διαφορετική και πολύχρωμη Κουκουβάγια της, γιατί σίγουρα τα ψώνια σας εκεί θα είναι διαφορετικά.

Κουκουμάβλα Πάτμος

Ακουλουθεί ένα κείμενο από την σελίδα της Κουκουμάβλας στο Facebook

"Το ΜαγαΖάκι Των ΘαυΜάτων.......Στο Πατινιώτικο λεξικό, η «κουκουμάβλα», μεταφράζεται ως «κουκουβάγια»…., Αλλά, στη καθομιλουμένη, μεταφράζεται… περίπου ως «παραμύθια», λόγια του αέρα, πράξεις με φτερά και τεράστια αυτιά!... κουκουμάβλες , δηλαδή!!! Οσο κι αν πάω πίσω στα χρόνια, θυμάμαι τη γιαγιά, το Δεσποινιό, τη Χωριανή, να με φωνάζει «Α,μωρή -μωρή…κουκουμάβλα…!! «γιατί, την παραμύθιαζα και την παίδευα με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις μου,…κι όταν θύμωνε έτρεχα και τη γέμιζα φιλιά… κι εκείνη, κουνώντας το κεφάλι, έλεγε πάλι: «Α!μωρή κουκουμάβλα»!!! Ολα ξεκινούν απ΄την παιδική ηλικία, λοιπόν!… κι η κουκουμάβλα, μεγάλωνε (εγώ, δηλαδή, η Δέσποινα Μελιανού)…εώς ότου όλα τα λόγια του αέρα και της λογικής με τα φτερά, οι φωτογραφίες, τα παραμύθια, η αγάπη και τα όνειρα…άρχισαν να γίνονται… πραγματικότητα, τέτοια, που την αγγίζεις, την χαϊδεύεις, τ ης μιλάς! Πλεγμένα σε δαντέλα…, απ΄τα χεράκια – της άλλης γιαγιάς – Δέσποινα κι αυτή!!!…ταυτίστηκα τόσο με το νόημα που κρύβουν τα μεγάλα μάτια μιας κουκουβάγιας – κουκουμάβλας, ώσπου έβγαλα φτερά!..κι έκτοτε πετώ! ΠΕΤΩ, μες τις εικόνες και τα όνειρά μου!και τινάζω τα φτερά μου!!!…τα πούπουλα που πέφτουν, γίνονται αντικείμενα μαγικά! χρωματιστά! και το καθένα απ’ αυτά, κουβαλά μια ιστορία… για να σου ψιθυρίσει!!!"

Δέσποινα Μελιανού

Κουκουμάβλα Πάτμος

Δημοτική Αγορά Χώρα Πάτμος Τηλ. 22470 31724

H ιστοσελίδα της Δέσποινας και της Κουκουμάβλας στο FB https://www.facebook.com/DespoinaMelianou/

Κουκουμάβλα Πάτμος

ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΑ - ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ